Thursday, 29 December 2011

Semangat Yang Hilang

salam...arini aku na menceritekan satu bende yg sedih bg aku.....
aku ni nampak jer ganas...tapi actually aku sayang gler kat 
binatang....terutamanyer kucing.....
tapi buat mase sebulan ni 3 ekor kucing aku tewas.....

MOLEN

Raje kat dalam umah ni....
kami satu keluarga syg kat dier.....
kalau ta dgr suare dier kat uma mesti ta sah...
setiap pagi mesti dgr suare garau dier ,
tapi skunk ni da tade da......
dier mati......sbb sakit...
sumpah aku rindu suare dier.....
gelagat dier kat uma...
Sumpah Abg rindu Molen

OREN

dier ni makwe si molen...
aku suke panggil dier ..
One Eye Pirate
hahahaha...
aper yg aku suke pcl si oren ni adalah
sikap setia dier...suke duduk kat atas meja depan pintu
n hidung dier yg basah hahaha...
tapi si oren ni mati beberape minggu lepas kematian molen...
mungkin sebab sunyi tade molen...
Oren abang syg bintang

PUTIH

si putih yg ngade2...
kowank tgk gmbar pown kowank tau kan...
dier suke berlari ke sane sini
aku syg kat dier...
tapi malangnyer putih mati kemalangan....
rindu ngan sifat giler dier...

Molen,Oren dan Putih....umah ni sunyi tade kamuu.....rindu ngan gelagat kamuu.....dulu kalau abg blik uma
mesti kamu berlari na jumpe abg....cume molen je pemalas mcm garfiled hahahaha......Abg indu kamuu.....jage diri kamu ekk......tunguu abg kat sane...i love my kucing...

Thursday, 15 December 2011

"BORAK CINTA"


SATU HARI KETIKA BERJALAN

EYQA- Biskut....Biskut Syg Bintang tak???
ZAMIR-syg......(muke tade perasaan)
EYQA-yeke???(mcm ta yakin) .....Banyak maner????(bersemangat)
ZAMIR-Ta Banyak maner pown......
EYQA-(tunduk kecewe)
ZAMIR-(donggakkan dagu EYQA ke langit) Syg biskut kat bintang sebanyak BINTANG kat angkasa......


P/S-Syg Maafkan Biskut...Biskut mmg kuat Menyakat .....I LOV U



Wednesday, 14 December 2011

ALLHAMDULLILAH

aku berase sangat la seronok biler salah sorang kawan aku da berubah.bukan maksud aku sebelum ni dier jahat tapi aper yg aku na katekan sekarang..dier da bersedia untuk pakai tudung..Bile aku dgr yg die na pakai tudung aku tersenyum lebar.Org yg aku marsudkn adalah MAR A.K.A TAYLOR SWIFT...
tapi satu je dalam pikiran aku...dier ni beruba sbb pakwe dier ker???
then dier kater yg dier beruba sbb diri sendiri..ya allah syukurnye aku......aku harap kawan aku ni dapt nur dari allah..dan dapat restu dari allah supaya dier dapat menjadi wanita yg solehah...aku akan sentiase doakan untuk kau mAr ....huhuuhuhh

BINTANG KUWH

SAYANGNYER AKU KAT DIER...

(I LOVE U SO MUCH BINTANG)

dier la penerang hati aku...
dier la yg memberi aku semangat 
dier memberi aku keseronokan
dier memberi aku paham kembali yg bunga bukan hanya sekuntum
dan dier la bunga yg aku ingin menemani hidup aku
UNTUK SELAMANYA..
.........
Atiqah Binti Abdul Hapiz
dier ni gurl yg sweet....
love to hangout with her...
she understand me.....
n aku sayang sgt kat dier
aku suke dgn perangai dier...
suke sgt2
Aku happy sgt2 bersama ngan dier
even sepuluh kali dier tanye kat aku
hanya satu je jawapan aku
"I LOVE YOU"
seriusly aku syg kat dier...
aku tamo ilang dier
aku na dier sentiase bersama aku
aku sanggup wat aper je untok dier
SUmpah AKu Sayang Kat dier...
ya allah ya tuhanku
panjangkan la hubungan aku dgn si dier

p/s-I LOVE U SO MUCH BINTANG SYG!!

SAHABAT



-salam-
disini Aku ingin mengata kan yg....huhuhuh aku betul2
syg kat kwn2 aku ni hahahaha....
tanpe dowank sumpah aku
ta tau aper da jadi kat aku....maksud aku kat life di kolej....
meyh sini aku cite sowank2 kwn kesayangan aku kay...huhuh
First let me introduce u all to 
 mr.Muink
dier bukan na kater aper la.....
BApak kepada hantu Camere........
pantang dpt peluang mesti na tangkap gmbr....huh entah aper nafsu la si beliau ini
tapi sifat yg aku kagum ngan dier adalh 
dier pentingkan kwn dier,dier caring ngan kwn2 dier
mmg setia kwn betulla dier ni
Bangge aku dapat kwn mcm dier hahahaha

Then
aku kenalkan kowank ngan the 3 artist ...(artist la sgt)
hahahahah
Ina , Mar dan Fira

Ina a.k.a Agnes MOnica 
dier ni kawan baik aku 
suke dgr masalah aku
aku pown suke dgr masalah dier....
tapi ape yg aku paling ske kat dier
adalah care gelak dier, pewh bergegar satu puchong beb
hahahahaha......dier suke gadoh ngan aku......
aku bangge dpt kwn mcm dier ni hahahah

Mar a.k.a Taylor Swift
ini mar..huhuhuh..knp aku gelar dier taylor swift..??
koz dier ni fanatik ngan minah 2 hahahahaha...tgk rambut la..
hahahah...mar ni sweet tapi garang hahahahaha
aku suke tgk senyuman dier...nampak gigi hahahaha
aku suke borak ngan dier 
byk bg aku semangat...kadang2 menyedarkan aku
tentang aper yg ta patut aku tunggu...huhuhuh
syg gler aku kat kwn aku ni..... 

Fira a.k.a Eun-Kyung Bueekk
ni lagy sowank kawan aku ni...
aku ta tau na ckp mcm maner ngan dier ni...
hahahaha suke menangis hahahaha pas2 gelak
mcm owg giler hahahaha....tapi best dowh lepak ngan dier
lagy2 bler dgr gelak ta ikhlas dier 2 hahahaha
aku suke dpt kwn mcm ko....

Mr.Ayoi
ayoi..hahaha dier ni pelik sikit....perangai pown giler2...nasib dier samer mcm aku dulu...dier sekarang ni dalam misi mencari cinta hahaha....Chauyok yoi hahahah....
paperpown sonok lepak ngan dier..dari dier ni la aku mengenali dunia DOTA hahahah seronok siak hahahaha....thankz yoi ...banyak ajar sy care na memenuhi masa lapang

Mr.Mal
hahahah...dier ni digelar sebagai laki misteri...tade sape sedar dier ader kat kolej...hahaha...keje dier ni adalah pakar IT....hebat siak mamat ni....kalau takder dier aku ta tau aper na jadi ngan lappy aku skunk hahaha...dier ni bnyak bg aku knowledge pcl IT...pcl dier ni la aku jadi minat It ..hahahah thank mal hang memang TERBAIK hahaha



p/s-SUMPAH AKU SYG KOWANK SUMER........THANK koZ TOLONG AKU SELAME NI 

BULAN Dalam Kenangan (1991-2008)

 ASSHIE/BULAN.................awak seorang sahabat yg sgt baik..awak caring ttg sy.....teringat mase mule2 sy nampak awak.....muke awak garang...takot sy na berkawan ngan awak.......tapi last2 kiter jadi rapat becouse of ayid...ur ex-bf.......since that kiter slalu share secret
same2......hahaha teringat agy...awak panggil sy "biskut" so that ble namer kiter bergabung jadi "biskut bulan".
hahahaha klaka kan mase 2.....kiter tubuhkan kelab photography....abih sumer owg kiter tngkap gmbr.....
haha..lepas 2 awak beruba....awak sedih setiap ary....sebab awak putus dgn ayid......tiap ary awak call sy..
awak ckp yg awak sedih...awak nak dier blik.........then sy bgtau awak yg sy akan tolong awak kapel balik ngan ayid, tapi dgn satu syarat  awak kene blan je sy "chicken mcdeluxe ngan mcflurry"....hahaha buan main seronok lagi kan awak time 2..........then awak kapel ngan  ayid balik...sy gembire gile.........tapi ta lamr lepas 2 korang putus balik........awak call sy agy...n tiap ary awak kate awak na mati.....sy sedih...sy tamo awak ckp cm2............time SPM awak kall sy..awak ckp awak kuar awal koz awak da siap jwb...........sy gelak....esok nyer tibe2 sy dpt tau awak masok hospital....kwn2 sy kater awak koma....sy da risau........
sy cadang lepas abis jwb exam esoknyer sy na g melawat awak....tapi time tgh exam sy dapat tau AWAK DA TAKDE........sy ta percye.....sy still gelak....tapi then sy dapat tau yg awak betul2 da takder........sy ngan kwn2 sy na kejar jenazah awak tapi kami lambat...awak da diterbangkan ke kuching.....sy stress....blik uma je sy terus menangis....sy ta berenti menangis...........satu hari sy g skolah....kwn sy suruh bukak myspace awak......koz dier kater awak ader tulis sesuatu ttg sy........lepas je sy bce.....sy terus menangis lagi skali.......
semenjak 2 sy slalu tgk bulan ...koz sy rindu awak.........BULAN I MISS U N MAY GOD BLESS U........